Dit zijn we

Ontdek hier wie de liefdevolle en levensechte mensen van ons team zijn. Dan weet je nog beter wie Het Bloemenkind is.

Maaike van der Beek

eigenaresse

Rust, ruimte, buitenspelen. Dát was het voor het leergierige schoolkind Maaike.

Lees meer

En dat is gebleven. Wat er bij is gekomen: schilderen, avonturieren. Elke vierkante meter van Amsterdam ontdekken. Leuke drukte, als tegenhanger van de rust. Maaike wil mensen echt leren kennen en doet daar moeite voor. Levensecht en liefdevol zeg maar. O ja, dat geldt natuurlijk ook voor mensenkinderen.

Martine van der Velde

groepshulp

Grote meid en nog steeds ook een beetje kind. Let maar eens op hoe creatief ze is, 

lees meer

kan improviseren en kan inleven. Logisch dat zij een paar keer per jaar de thema’s in de steeg verzorgt.

Olga Kalt

pedagogisch medewerker

Geduldig, accuraat, klantvriendelijk en vol liefde voor de mensen waar ze om geeft.

lees meer

Klaagt nooit. Haar zoon en dochter kunnen dat beamen. Behalve dat ‘niet klagen’ misschien, soms… Maar ja, dat heb je met pubers. Olga is blij met de kleine dingen in het leven. Op de kleuterschool speelde ze met alles en iedereen, behalve met zand. Vieze handen, bah!!!

 

Baukje Gort

pedagogisch specialist

Baukje is aardig aanwezig bij ons. Ze heeft ideeën te over en tijd te weinig.

lees meer

Want ga jij maar eens gitaarspelen, zingen, haken, naar Ameland (en terug!), met man en hond wandelen, door de duinen fietsen, altijd wel patat kunnen eten en ondertussen ook nog Ha-Ra consulente zijn. Je zou niet denken dat Baukje ook erg klunzig kan zijn. Ordelijk, eerlijk en trouw? Check. En wat deed kleine Baukje toen mama haar vroeger naar de school bracht? Huilen, huilen en huilen. Schattig toch, en moet je haar nu zien!

 

Janke de Vries

hoofdleidster

Zeg het maar Janke, wat vind je leuk? Shoppen, Zumba en gezellige dingen doen met mijn gezin en vrienden.

lees meer

Janke is eerlijk en altijd opgewekt. Ze zingt je de oren van het hoofd en dat is nóg gezelliger dan dat het zuiver is. Wil je Janke overtuigen van haar ongelijk als ze vindt dat ze gelijk heeft? Dan wensen we je veel succes! En haar volhardende houding levert ook weer veel moois op voor ons kinderdagverblijf. Wat Janke wel spannend vond vroeger: voor het eerst vlinderpasta eten. Zouden dat echte vlinders zijn?

Doety Klijnstra

manager kinderopvang

Doety heeft eerder jaren bij Het Bloemenkind gewerkt en is weer terug van weggeweest. En blij dat ze is!

lees meer
Ze is creatief in denken en doen. In haar werk, maar ook thuis…

Thuis heeft ze namelijk een atelier waarin ze werkt aan portrettekeningen. Ze verzorgt workshops tekenen en geeft tekenlessen. Op latere leeftijd heeft zij de studies HBO Manager in de Kinderopvang en Hogere Bedrijfskunde met succes afgerond.

Nina van der Velde

pedagogisch medewerker

Nina is ons team komen versterken en heeft haar opleiding pedagogiek specialist in de kinderopvang afgerond.

Renske Steegstra

kindercoach

Renske is een vrolijke, stabiele meid die van afwisseling houdt. Lekker in alle rust buiten wandelen en fietsen met haar vriend

lees meer

is nog leuker als je daarnaast ook energiek in de sportschool tekeer gaat met anderen en regelmatig uitjes met vrienden plant. Muziek luisteren, gitaarspelen en nieuwe bandjes ontdekken op festivals doet ze ook. Renske vindt dat er altijd iets te leren en te ontwikkelen valt, je hele leven lang. Geen wonder dat ze de ontwikkeling bij kinderen erg interessant vindt. Daar zijn wij dan weer blij mee!

Brenda Zoetemeijer

pedagogisch medewerker

Brenda is dol op kinderen en op knuffelen. Dat is fijn voor haar eigen twee jongens en meisje én voor de kinderen hier. 

lees meer

Brenda is van het type ‘geen woorden maar daden’ en wat ze doet wil ze goed doen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met haar groot rechtvaardigheidsgevoel en haar invoelend vermogen. Die gevoeligheid heeft ze vroeger trouwens op een muzikale manier kunnen uiten: als violiste ging ze regelmatig de hort op met een orkest.

Karin Zijlstra

pedagogisch medewerker

 

 

Laura Bosma

pedagogisch medewerker

Laura kan niet heel goed stilzitten en vindt het dan ook heerlijk om lekker aan het werk te zijn.

lees meer

Al op zeer jonge leeftijd wist ze dat ze met jonge kinderen wilden gaan werken en dat doet ze hier naar hartelust. Laura is dan ook altijd lekker bezig en vergeet dan weleens om eerst even na te denken….  Wat ze niet vergeten is, is dat ze als klein meisje altijd op de tafel mocht staan om haar nieuwe kleren te showen.

Marijke Dam

pedagogisch medewerker - invalkracht
Marijke helpt ons uit de brand als er ziekte is en verlof van onze vaste medewerksters.

Jeanet Wassenaar

pedagogisch medewerker

Een enthousiaste, zorgzame en creatieve pedagogische medewerkster, die zorg draagt voor de vervanging van onze vaste medewerksters bij ziekte en verlof.

Julya Koffeman

pedagogisch medewerker - invalkracht

Julya zingt graag met en voor de kinderen en zij zingt ze ook in slaap…ze is zeer leergierig!

Dat zit wel goed
Dat zit wel goedWe hebben acht vaste pedagogisch medewerkers, groepshulpen, invalkrachten, een manager kinderopvang, een pedagogisch specialist en een kindercoach. Alle medewerkers hebben hun VVE-certificaat, maar wij zijn geen VVE-locatie. Alle medewerkster hebben een EHBO diploma. Verdere scholing zorgt dat ons team in alle opzichten bij de tijd blijft.

Ritme, regelmaat, ruimte
Ritme, regelmaat, ruimteJe kent vast de drie R’s waar kinderen bij gebaat zijn: rust, reinheid, regelmaat. Dat vind je ook bij ons. Daarnaast staan de drie R’s bij ons voor: ritme, regelmaat en ruimte. Elke dag heeft een opbouw waarmee je kind snel vertrouwd raakt. Vaste momenten voor eten, drinken, zingen, noem maar op. Hierbinnen is alle ruimte om in te gaan op wat zich aandient, waar kinderen mee komen. Overigens beslissen kinderen zelf waaraan ze meedoen. Gaat je kind helemaal op in het kleuren en wil hij of zij daar lekker mee verder, dan is daar alle ruimte voor.

Tweetalig
TweetaligJonge kinderen zijn net sponzen: ze nemen alles makkelijk in zich op. Dat geldt ook voor taal. Doordat enkele pedagogisch-medewerkers consequent Fries aanbieden waar de andere medewerker in eenzelfde groep consequent Nederlands spreekt, leren kinderen spelenderwijs beide talen.

To Top