Liefdevol en levensecht

Natuurlijk wil je een gezellige plek voor je kind waar hij of zij zich veilig en op z’n gemak voelt. Waaraan jij met een gerust hart de verzorging van je kleintje toevertrouwt als je het wegbrengt. Waar juffen aandacht voor jouw kind hebben.

In de groep en één-op-één.

Gezien, gehoord, gevoeld

Het bestaat hoor! Het Bloemenkind is het kinderdagverblijf waar kinderen zich gezien en gehoord voelen. Dat komt door de liefdevolle zorg en oprechte aandacht van pedagogisch medewerkers die jouw kind als volwaardig, gelijkwaardig mens zien. Oftewel: het ‘pure’ contact waar elk kind, hoe jong nog, van opbloeit. Dat noemen wij: liefdevol en levensecht.

Blije tijd

Natuurlijk bereiden we je kind geleidelijk voor op de overgang naar de basisschool. Dat hoort nu eenmaal bij het ‘echte leven’ van een vierjarige in Nederland. Maar ‘levensecht’ gaat over méér! Als jij je kunt vinden in wat wij je kind nog meer meegeven, dan weet je zeker dat jouw kind of kinderen een blije tijd gaan beleven bij Het Bloemenkind. Bekijk hier ons pedagogisch beleid.

Levensecht leren

Het leven daagt uit, vraagt om ontdekt te worden. Om het contact aan te gaan. Dat is mooi. Want je kind is een ontdekkingsreiziger van nature. Dat herken je vast. Natuurlijk beleeft en ontdekt elk kind ‘zijn wereldje’ op een eigen manier. Zo bepaalt alleen al de ontwikkelingsfase van een kind hoe het op het leven reageert. Nog los van ‘de aard van het beestje’.

100 talen

Een kind reageert in wel 100 talen op het leven. De subtiele oogknippering, handbeweging of lach van de baby. De voorzichtige schuifel op een krukje van de peuter die wel wil maar nog niet durft. De ontwapende directheid van de kleuter die (gelukkig!) zegt wat hij denkt. Wij zijn alert op deze talen, we ‘verstaan’ ze. En we ‘spreken’ ze ook. Zo kan je kind zijn en blijven wie hij of zij is en de wereld op zijn of haar eigen wijze ontdekken.

Met eigen ogen zien?

Kinderdagverblijf Het Bloemenkind

Engelsestraat 50B
8913 BJ Leeuwarden

info@kdvbloemenkind.nl

 

Telefoonnummer groepen
Iedere werkdag: 07:30-18:00 uur
058 844 0485

Telefoonnummer kantoor
Ma/Di/Do 08:00-14:30 uur
058 299 8888